Tabor plezanja v feratah v Otzijevem kraljestvu-Otztal

Opis ture

Dolina Otztal leži na avstrijskem Tirolskem in predstavlja pravi adrenalinsko -avanturistični raj, tako za plezanje ferat, športno plezanje, pohodništvo, gorsko kolesarjenje kot ostale “outdoor” poletne aktivnosti. Osem športnih ferat, različnih težavnosti, ki se razprostirajo po celotni dolini vas ne bodo pustile ravnodušne. Najbolj znamenita ferata v dolini poteka ob najvišjem tirolskem slapu Stuibenfall in predstavlja pravo feratarsko atrakcijo.

 

Opis

Otztal je več kot 60km dolga ledeniška dolina nad katero se dviguje več kot 250 vrhov višjih od 3000m in kjer ležita drugi in tretji najvišji vrh Avstrije: Wildspitze in 3770m in Weiskugel 3739m. Nad dolino se bohoti tritisočak Finalspitze, kjer so našli znamenito 5000 let staro človeško mumijo, ki je bila globoko vkovana v led po imenu Otzi.V dolini so številne prelepe vasičke, številne ostale adrenalinske atrakcije, fenomenalna narava in še bi lahko naštevali. Dolina je nabolj poznana po alpskem smučanju, saj so v njej številna vrhunska smučišča. Vasica Solden na ledeniku Rettenbach nenazadnje vedno gosti  tudi prvo tekmo alpskega smučanja v sezoni. 1600km pohodnih poti, 850km gorsko kolesarskih trailov, 19 plezališč za športno plezanje in 8 atraktivnih ferat pomeni samo eno. Ko boste prišli iz doline boste postali adrenalinsko-avanturistični zasvojenec. 

 

1.DAN

Se podamo ob cca 12.00 uri na 420 km vožnjo iz Slovenije do vasice Langenfeld. Po prihodu v vas se bomo namestili v istoimenskem kampu, pripravili večerjo in naredili plan za naslednji dan.

2.DAN

Se bomo po zajtrku odpravili v eno izmed najbolj atraktivnih ferat, ki leži nad vasico Umhausen ob najvišjem tirolskem slapu Stuibenfall (156m), v ferato Stuibenfall: B-C, 450m. Če bo čas dopuščal si bomo v popoldanskem času pogledali razgledno atrakcijoviseči most, ki leži nad našo vasico.

3.DAN

Sledi glavni cilj našega tabora in sicer se bomo odpravili v eno daljših in bolj atraktivnih ferat taga območja in sicer v gorsko ferato Schwärzenkamm C, 700m, ki leži nad prijetno gorsko vasičko Obergurgel. Ob vračanju iz ferate se bomo ustavili v turističnem središču doline Otztal-Soldnu.

4. DAN

Bomo imeli feratarsko dopoldne  v ferati Lehner waserfall B-C (možnost izstopa E), 440m. Le ta leži ob istoimenskem slapu in ponovno ponuja pravo atrakcijo z lepimi pogledi na samo dolino in vrhove nad njo. V popoldanskem času bo na izbiro še ena ferata, za tiste, ki pa bi radi malo počivali, pa lahko turi relaksacija v Termah Aqua Dome v Langenfeldu.

5. DAN

Po zajtrku sledi pospravljanje tabora in potem vožnja do krajše ferate ( stvar dogovora med udeleženci-glede na utrujenost.) Plezanje le te in po plezanju vožnja domov v Slovenijo. 

 

Termin

Termine si lahko ogledate tukaj: https://www.kofler-sport.si/poletje/tabor-plezanja-po-feratah-otztal/

 

Trajanje

 • 5 dnevni tabor od srede do nedelje.
 • Štart v sredo iz  Mojstrane – Slovenski planinski muzej – Triglavska cesta 49
 • Prihod nazaj v Slovenijo v nedeljo v večernih urah okoli 21.00-22.00

Lokacija

Dolina Otztal: vas Langenfeld

 

Oprema

 • Čelada, pas, samovarovalni komplet, 1x  vponka z matico, 1x neskončna zanka dolžine 120cm, ferata rokavice, dobre gorniške čevlje.
 • OSTALA OPREMA: za bivanje in kampiranje. Šotore, lahko posodimo mi.
 • Večji in manjši gornilnik za kuhanje bomo zagotovili mi.

 

Težavnost
Zahtevno

Čas trajanja
4 dni

Galerija

 
 
Kontaktni podatki

Delovni čas v sezoni

 • Od 25.6. – 31.8.
 • Od ponedeljka do petka od 9h-13h in od 15-19h
 • Sobote in nedelje od 9h-19h.

Delovni čas v juniju in septembru

 • 15.6. – 25.6. sobote in nedelje 9h-18h.
 • Od 1.9 – 30.9. sobote in nedelje 9h-18h.

Informacije in rezervacije:

Dosegljivost v času izven delovnega časa pisarne.

V primeru, da potrebujete najem gorniške opreme, koles, želite rezervirati aktivnost ali ostalo nas lahko kontaktirane na spodnje kontakte oz lahko prevzamete na domačem naslovu.