SLOVENSKA SMER – zimski vzpon – Severna triglavska stena

Opis ture

Podajte se v najmogočnejšo, najvišjo in najširšo slovensko steno-Severno triglavsko steno, ki je tako mogočna, da se imenuje kar Stena z veliko začetnico. Slovenska je tudi v zimskih razmerah  najlažja smer v Steni in nam bo razkrila vse skrivnosti stene.

Termin

Od novembra do maja.

Opis

Slovenska smer predstavlja najlažjo smer v Severni triglavski steni in je lahko na seznamu želja vsakega gosta, ki se želi prepelzati Steno. Slovesnka smer spada med vzpone, ki jo zob časa ne more načeti. Tako predklasiko so plezali in vodili naši očetje in dedje. Med številnimi “Slovenskimi smermi “ po vsem svetu bo naša triglavska  za vselej ohranila častno in spoštovano prvenstvo. Skupaj z Zlatorogovimi stezami (nadaljša smer, ki preči Steno) spada v poseben razred triglavskih klasik. Ne bo vas obremenjevala s preveliko teževnostjo vendar se boste lahko predali doživljanju. Le-to pa je v osrčju naše najmogočnejše stene, sredi gigantskih stebrov, v globokih grapah, na očarljivih policah nad veličastnimi prepadi izredno bogato.

Trajanje

Vzponi trajajo en dan. Z vzponom na Triglav lahko tudi dva dneva.

Lokacija

Julijske Alpe, Severna triglavska stena

Oprema

Primerna gorniška oblačila in obutev, čelada, plezalni pas, 2x vponka z matico, neskončna zanka 120cm, nahrbtnik in ostala oprema, ki o predlaga vodnik.

Cena

Posebnosti

Udeleženci prejšnjih naših tur imajo 10% popust.

Prijava

Težavnost
Zahtevna zimska tura

Čas trajanja
1 dan. Lahko dva dneva z vzponom na Triglav.


 
 
Kontaktni podatki