SENJA – turno smučarski teden na NORVEŠKEM

Opis ture

Senja je drugi največji norveški otok (brez Svalbarda), ki leži nad polarnim krogom s površino več kot 1500 km2 in res divjo in prvobitno naravo tako v poletnem kot tudi zimskem času. Otok vsaj v zimskem času še ni zajel val komercializacije, zato lahko ponuja pravo avanturo. Prebivalcev na otoku je kljub velikosti samega otoka malo in sicer malo na 7000, kar tudi priča dejstvo, da je okolje res prvobitno. Otok ponuja prave alpske vršace z najvišjim vrhom Breidtindnom 984m, kot številne bolj položne gore primerne za turno smuko kot so Keipen 938m, Roalden 862m, Store Hesten 874m in ostale.

Opis

Naš glavni cilj bi bil turnosmučarski vzpon pod najvišji vrh otoka Senje Breidtinden 984m, če bi le razmere dopuščale pa brez smuči tudi na sam vrh. Ostali turnosmučarski cilji pa so seveda prilagojeni takratnim razmeram, vendar bi poizkusili priti na lepe vrhove kot so: Keipen 938m, Roalden 862m, Store Hesten 874m in ostale. V zgodnjih jutranjih urah se odpravimo s kombijem na letališče, kjer ga pustimo na parkirišču. Let je najprej do Osla nato v Tromso. Na letališču prevzamemo kombi in se odpeljemo v 200km oddaljeni Botnhamn – vasica LAUKVIK oz. pred nami so dobre 4 ure vožnje. V vasici Laukvik nas na severovzhodu otoka Senja čaka idilična mala hiška, kjer se namestimo. Po napornem prvem dnevu nas potem vse naslednje dneve vodijo poti na različne točke, kjer se bomo smučali. Pogledi nam bodo ves čas uhajali v fjorde in divjo ter osamljeno, prekrasno pokrajino. Ob jasnem večeru si bomo vzeli čas za opazovanje Severnega sija Aurore borealis, obiskali pa bomo tudi ribiško vasičko Husoy, ki leži na istiomenskem otoku in je nabolj znana po predelovanju lososa.
V tedenskem programu je zajeta tudi turno smučarska in plazovna delavnica, kjer bomo predelali teme kot so: prerez snežne oddeje, preizkusi stabilnosti snežne oddeje, reševanje izpod plazov…. Zadnji dan se bomo vrnili na letališče, vrnili kombi in odleteli nazaj v Slovenijo.

Termin in trajanje

7-15.3.2020; sob-ned; 9 dni; 2 dni potovanja 7 dni turne smuke.

Lokacija

  • Otok Senja – Norveška.
  • Vasica Laukvik blizu Botnhama

Oprema

  • Turno smučarska oprema – turno smučarski čevlji, turne smuči, kože, palice, srenači, plazovni komplet, čelada pas, topla zimska oblačila, nahrbtnik.
  • Ostala oprema, ki jo predlaga vodnik.
  • Možnost izposoje plazovnega kompleta in turno smučarske opreme.
  • Seznam opreme Senja-povezava

Cena

Število udeležencev

Od 4 do 6 oseb.

Posebne ugodnosti

Prijava

Težavnost
Lahka do zahtevna

Čas trajanja
8 dni.

Galerija
senja-turno-smucanje-norveska-koflersport

Gore morje in sneg. To je Norveška

senja-turno-smucanje-norveska-koflersport

Odprta prostrana pobočja gora na otoku Senja vas ne bodo pustila ravnodušne.

senja-turno-smucanje-norveska-koflresport

Senja je gorat otok. Drugi največji otok na Norveške, ki ponuja številne možnosti za turno smuko.

senja-turno-smucanje-norveska-koflersport

Turno smučarski paradiž nad jezerom Hestvantet na otoku Senja

senja-turno-smucanje-norveska-koflersport

Laukvik-prijetna vasička na SZ otoka Senjje, kjer bomo bivali.

senja-turno-smucanje-norveska-koflersport

Čudoviti razgledi iz smučarskega spusta iz Store hestna na otoku Senja

 


 
 
Kontaktni podatki

Informacije in rezervacije:

Dosegljivost v času izven delovnega časa pisarne.

V primeru, da potrebujete najem gorniške opreme, koles, želite rezervirati aktivnost ali ostalo nas lahko kontaktirane na spodnje kontakte oz lahko prevzamete na domačem naslovu.