Triglav-individualno vodenje

Opis ture

Si želite osvojiti najvišji slovenski vrh?  Odgovor je vsekakor da. Triglav je vsemogočna gora, ki leži v osrčju Triglavskega narodnega parka , simbol slovenstva ponaša pa se tudi z največjo slovensko steno.

Termin

Po dogovoru od maja do oktobra.

Opis

  • Najlažji vzpon na Triglav je iz doline Krme. Vseeno je potrebno premagati približno 1900 višinskih metrov a je od tega smo 350 vm zavarovane plezalne poti.
  • Večji izziv predstavlja vzpon na Triglav iz doline Vrat , ki vodi preko treh zavarovanih poti. najbolj priporočamo pot čez Prag, ki je zavarovana plezalna pot a najbolj enostavna od vseh treh.Vseeno pa imamo skoraj 1500 vm opravka z zavarovano potjo medtem ko moramo za celoten vzpon premagati približno 1900 vm.
  • Ponujamo vam tudi tretjo možnost vzpona v obliki krožne tri dnevne transverzale preko prečudovite doline sedmerih triglavskih jezer, začenši na planini Blato nad Bohinjem. Ko smo v osrčju doline se zavemo, zakaj je bil leta 1961 ravno na tem področju ustanovljen Triglavski narodni park.

Lokacija

Julijske Alpe

Oprema

Primerna gorniška oblačila in obutev, čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet, nahrbtnik, dodatna oprema, ki jo predlaga vodnik.

Število udeležencev

Max 5 oseb na vodnika.

Težavnost
Zahtevna

Čas trajanja
Trajanje Enodnevni vzpon: v primeru da se želite vzpon opraviti v enem dnevu morate biti res dobro fizično pripravljeni. Na lestvici vaše sposobnosti od 1 do 5 morate dosegati 5. Vzpon traja od 10 do 14 h premagati pa je potrebno 1900 vm. Vzpon bomo opravili iz doline Krme. Dvodnevni vzpon: to je naše priporočilo, saj boste na vzponu lahko neizmerno uživali, kajti na voljo boste imeli dovolj časa za opazovanje okolice, počitke…. Vzpon je možen iz doline  Krme ali Vrat. Vzpon traja od 14-18h premagati pa je potrebno 1900 vm. Trodnevni vzpon: če si želite doživeti prečudovito naravo in prekrasne razglede vam priporočamo vzpon po triglavski magistrali preko doline sedmerih triglavskih jezer. POVEZAVA NA TRIGLAV HIKING TRAVERSE

Galerija

 
 
Kontaktni podatki

 

KOFLER SPORT – športna agencija

Gregor Kofler s.p., Kurirska pot 20, 4281 Mojstrana, Slovenija

T: +386 (0)41 608 297 (Grega), +386 (0)31 364 980 (Anita)

E: INFO@KOFLER-SPORT.SI