Ferata MOJSTRANA

Opis ture

Nad prikupno vasico Mojstrana v ostenju Grančišča sta dve atraktivni zavarovani plezalni poti-ferati, ki vam omogočata nove izkušnje v skalnem kraljestvu.

Izbirate lahko med dvema različnima feratama, ki imata skupno tudi to, da je zelo kratek dostop do stene in vstop v smer. Dober pogled nanju se nam odpre prav pri naši agenciji.

  • Prva ferata po imenu Aljaževa pot je lažja in ocenjena na B težavnosti, visoka 180m, dolga 250 m primerna tudi za tiste, ki se še urijo v skalnem svetu.
  • Druga ferata po imenu Pot Mojstranških veveric je težja in ocenjena na C/D težavnosti, visoka 180m, dolga 250m, primerna za tiste, ki imajo v takem svetu že kar nekaj izkušenj. Ferata zahteva znanje in fizično  moč.
  • Obe ferati nas pripeljeta na vrh Grančišča, od tam pa nas najprej preseneti pogled na bližnje Julijske Alpe in Karavanke. Pot navzdol poteka po označeni sprehajalni poti skoraj do izhodišča.
  • Za ferato priporočamo osnovni gorniški komplet – čelada, plezalni pas, samovarovalni sistem. Lahko si opremo izposodite tudi pri nas v Slovenskem planinskem muzeju.
  • Vodstvo je namenjeno odraslim in otrokom od 6. leta dalje. Voden izlet se začne po dogovoru, z našim prevozom pa vas poberemo pred sobo, apartmajem ali hotelom. Za vso potrebno tehnično opremo poskrbimo mi.
  • Več – Gorsko vodništvo – zavarovane plezalne poti

Termin

Po dogovoru.

Oprema

Športna oblačila, manjši nahrbtnik, pohodniški čevlji.

Cena

  • Družine do 5 oseb 190 €
  • V ceno je vključeno vodenje, izposoja opreme, transport iz nastanitve in nazaj (Kranjska Gora, Mojstrana, Bled) in stroški vodnika vodnika.

Število udeležencev

Najmanjše število udeležencev je 1, največje pa 5 oseb na skupino za Aljaževo pot.

Najmanjše število udeležencev je 1, največje pa 3 osebe na skupino za Pot mojstranških veveric.

Težavnost
Lahka-Zahtevna

Čas trajanja
2-3h.

Galerija

 
 
Kontaktni podatki

KOFLER SPORT – športna agencija

Gregor Kofler s.p., Kurirska pot 20, 4281 Mojstrana, Slovenija

T: +386 (0)41 608 297 (Grega), +386 (0)31 364 980 (Anita)

E: INFO@KOFLER-SPORT.SI

W: www.kofler-sport.si